SIKH YATRA – PAKISTAN

Sikhism er verdens femte største religion. Og er en av de yngre trosretninger i verden, sammenlignet med religioner som hinduisme, buddhisme, jødedom, kristendom eller islam. Det er en monoteistisk tro, forkynner eksistensen av bare én Gud, og undervisning idealer som kan være universelt akseptert i dag og i fremtiden. Pakistan er geostrategisk stat er også viktig for religiøs turisme, spesielt med hensyn til verdens femte religion, Sikhism. Sikh Religion ble grunnlagt og deretter blomstret i Punjab av sub-kontinentet, som nå er den største delen av Present Pakistan.

Book SIKH YATRA Tour Now! Need flexibility or a wish list to fulfill!

Contact us today with your requirements and we will customize the perfect Sikh Yatra tour for your needs

Målet med religiøs turisme er ikke bare penger og økonomi akselerasjon, men fremme soft image av Pakistan ved å gjøre mulig trygg reise av Yatrees under deres Yatra og Pilgrimage. Man kan si at det er en reise av kjærlighet, fred og interfaith Harmony ! Voyage Planners ser frem til å ta sikte på Sikh Tourism i Pakistan ved å tilby skreddersydde turer for Pakistan Sikh Yatra. Sentrum for Sikh Religion i Pakistan er som tidligere nevnt Punjab der Nankana Sahib, Kartar pur Sahib og Guru Nanak Dev-Ji er kjent og viktig religiøs attraksjon for Sikh Yatrees.

History of Sikhism

Historien om sikhisme avslørt fra de historiske Gurdwaras i Pakistan som er viktige bestanddeler av Sikh Religion. Faktisk ble Sikh-religionen grunnlagt i subkontinentet, som er en del av Pakistan, kalt Punjab. Punjab ble delt bare i 1947 da India og Pakistan ble dannet. Erstwhile, hele området var en kombinert India kalt Hindustan.

Ordet “Sikh” i Punjabi-språket betyr “disippel”, sikher er Guds disipler som følger Skriftene og læren til Ten Sikh Gurus. Visdommen i disse læresetningene i Sri Guru Granth Sahib er praktisk og universell i sin appell til hele menneskeheten.

Sikhism begynte i Punjab i det femtende århundre. Det indiske samfunnet på den tiden ble delt inn i to grupper- hinduene og muslimene.

Reformatorene i Bhakti-bevegelsen prøvde å tynne kløften mellom de to samfunnene og gjøre unna med de flekker som hadde krøpet opp i det hinduistiske samfunnet. Men fortsatt uvitenhet seiret. Så Guru Nanak følte behov for å reformere religion og dermed la han grunnlaget av Sikh religion.

NANKANA

Nankana Sahib etablert på 1490-tallet av første Sikh Guru, Guru Nanak Dev-Ji, Punjab, Pakistan. Nankana Sahib er en by og hovedstad i Nankana Sahib-distriktet i Punjab-provinsen i Pakistan. Den er oppkalt etter den første Guru av Sikhs, Guru Nanak, som ble født i byen og først begynte å forkynne her.

*Voyage Planners kan gi en detaljert Sikh Yatra-tur til Nankana Sahib.

Kartartpur Corridor

KARTAR PUR SAHIB

Kartar pur Sahib ble etablert i 1521 av den første Sikh Guru, Guru Nanak Dev-Ji, nær elven Ravi, Narowal og Punjab, Pakistan. Gurdwara Durbar Sahib Kartar pur, også kalt Kartar pur Sahib, er en Gurdwara i Kartar pur, Shakargarh, og Narowal District, Pakistan. Det er bygget på det historiske stedet hvor Guru Nanak bosatte seg og samlet Sikh-kommunen etter hans misjonærreiser.For tiden er det renovering under Kartar-Pur Corridor Project og vil bli innviet i november 2019. Rundt 5000 yatrees daglig vil få lov til å besøke Kartarpur Sahib.

*Voyage Planners kan gi en detaljert Sikh Yatra-tur til Kartarpur Sahib.

GURDWARAS IN PAKISTAN

En Gurdwara betyr “Inngangsporten til Guruen”. Det er et rituelt sted for Sikhs tilbedelse. Alle innenfor Sikh Religion eller annet enn sikhisme er hjertelig velkommen og lov til å besøke Gurdwaras. Gurdwara har en Durbar Sahib hvor den nåværende og evige Guru av sikhene, den hellige skriftguruen Granth Sahib er plassert på en forhøyet trone kalt Takhat i en fremtredende sentral posisjon. Raagis (som synger Ragas) resiterer synger og forklarer versene fra Guru Granth Sahib, i nærvær av den hellige menigheten. Pakistan anses å være knutepunktet for sikhisme, på grunn av det faktum at Sør til Nord og Øst til Vest-landet; alle fire provinsene har viktige historiske Gurdwaras og Ritual Places som er grunnen til at Yatrees fra hele verden ser mot Pakistan. Pakistan er heldig som har rik Sikh arv og ut-antall av de mest hellige og historiske Gurdwaras av sub-kontinentet. Det er så mange Gurdwaras og andre Sikh historiske steder å se i Pakistan at man trenger ganske lang tur for å besøke dem alle.

* Voyage Planners har designet pakker og turer på en måte som, kan man besøke de viktigste og hellige Gurdwaras i Sikh Yatra og Sikh -pilegrimsreise til Pakistan.

 1. Nankana Sahib: Fødselen av Sikh grunnlegger, Baba Guru Nanak Jee.
 2. Gurdwara Janam Asthan: Nankana Sahib – Dette nettstedet er “Janam Asthan” som betyr “Fødested” og barndomshjem. (Nevnt nedenfor)
 3. Gurdwara Bal Lilah: Nankana Sahib – Dette nettstedet er forbundet med eventyr av guruens tidlige barndom.
 4. Gurdwara Patti Sahib: Nankana Sahib – ‘Patti’ betyr ‘Alphabet’ og er stedet der Guru Nanak lærte de ulike språkene og spesielt alfabetet av disse språkene.
 5. Gurdwara Mall Ji Sahib: Nankana Sahib – Dette nettstedet er forbundet med eventyr av den tidlige barndommen til Guru spesielt hendelsene link til Cobra og Mehta Kalu.
 6. Gurdwara Kiara Sahib: Nankana Sahib – Dette nettstedet er der Guru Nanak som ung, pleide å beite storfe. Det er i en avstand på ca 1,5 km fra Janam Asthan.
 7. Gurdwara Tambu Sahib: Nankana Sahib.
 8. Gurdwara Guru Hargobind Sahib: Nankana Sahib.
 9. Gurdwara Nihang Singhan: Nankana Sahib.
 10. Gurdwara Sachcha Sauda: Chuharkana.
 11. Gurdwara Panja Sahib: Hasan Abdal – Dette er stedet der Guru Nanak Dev Ji stoppet steinen med hånden og palmetrykket er imponert på steinen.
 12. Gurdwara Pehli Patshahi: Lahore.
 13. Gurdwara Sri Nank Garh: Lahore.
 14. Baoli Sahib Sri Guru Amar Das: Lahore (Roofed Well).

15 Parkash Asthan Sri Guru Ram Das: Lahore.

16 Gurdwara Diwan Khana: Lahore.

17 Dharamshala Sri Guru Ramdas: Lahore.

18 Gurdwara Baoli Sahib Guru Arjan Dev: Lahore.

19 Gurdwara Darbar Sahib Kartar Pur: Shakargarh.

20 Gurdwara Bhai Budhu Da Awa: Lahore.

21 Gurdwara Lal Khooh: Lahore.

22 Gurdwara Dehra Sahib Sri Guru Arjan Dev: Lahore.

23 Gurdwara Patshahi Chhevin:.

24 Gurdwara Patshahi Chhevin: Muzang.

25 Gurdwara Shikargarh Patshahi Chhevin: Lahore.

26 Shahid Ganj Bhai Taru Singh:

27 Gurdwara Shahid Ganj Sighnian: Lahore.

28 Shahid Ganj Bhai Mani Singh: Lahore.

29 Gurdwara Beri Sahib: Sialkot.

30 Gurdwara Rori Sahib: Eminabad.

31 Gurdwara Chakki Sahib: Eminabad.

32 Gurdwara Khuhi Bhai Lalo: Eminabad.

KHYBER PAKHTUN KHAWA (NWFP)

1 Gurdwara Kali Devi: Dera Ismail Khan.
2 Gurudwara Dharamshala Guru Nanak Dev: Dera Ismail Khan.
3 Gurdwara Chhevin Patshahi: Chitti Gatti, Mansehra.
4 Gurdwara Bhai Joga Singh: Peshawar.
5 Gurdwara Gurhatri: Peshawar.

BALOCHISTAN

1. Gurdwara Pehli Pathshahi: Quetta.
2. Gurdwara Tilganji Sahib: Quetta.

SINDH

1 Sri Guru Nanak Sat Sang Sabha Gurdwara: Aram Bagh, Karachi.
2 Manora Gurdwara, Manora: Karachi.
3 Gurdwara Karachi Sikh Sangat: Ranchore Line, Karachi.
4 Gurdwara Ratan Tala: Near Preedy Police Station, Karachi.
5 Adam Goth Gurdwara: Gulshan-e-Maymar, Karachi.
6 Gurudwara Pehli Patshahi: Justice Kayani Road, Karachi.
7 Gurudwara Pehli Patshahi: Clifton, Karachi.

banner

High Lights on Baisakhi Tour 2020

Baisakhi Mela er en religiøs festival i sikhismen, feiret 14. Alle sikhene rundt om i verden takker Herren for det velsignede året og Harvest.

Festivalen i Baisakhi – også kjent som Vaisakhi – er en av de viktigste Sikh-festivalene, som markerer sikhtroens fødsel. Det betyr også starten på Punjabi nyttår og begynnelsen av høsting sesongen. Alle Sikh-Punjabis over hele verden helhjertet gjøre Baisakhi Feiringer.

Tusenvis av pilegrimer samlet seg for å feire Sikh-festivalen i Baisakhi ved helligdommene panja Sahib og Nankana Sahib, fødestedet til Sikhism-grunnleggeren Guru Nanak Dev, i Pakistans Punjab-provins.

Activities in Baisakhi:

The festival included a parade, hymn singing, distribution of food and baths in the holy water. Pilgrims visited the shrines of Panja Sahib, Nankana Sahib and Kartar pur Sahib.

Main Events of the Baisakhi:

 • Visit to Gurudwaras
 • Baisakhi/Vaisakhi processions
 • Traditional performances

The High-Lights for Baisakhi Tour-2020 are: Main Event on: April 13th,2020, Monday

Events:

 • a parade,
 • hymn singing
 • distribution of food
 • baths in the holy water

Vi er vert for dette arrangementet InshAllah, og ser frem til å ønske våre prestisjetunge Yatrees velkommen til å komme og feire høståret.

Den pakistanske regjeringen har som hvert år kunngjort planer om å åpne en grenseovergang direkte fra stedet for tilbedelse, som forbinder Gurdwara Darbar Sahib i Pakistans Narowal-distrikt med Dera Baba Nanak i Indias Gurdaspur.

Korridoren for å legge til rette for sikh-samfunnet i begge land er satt til å åpne i november 2019, til minne om 550-årsdagen for Guru Nanak Dev.

“Åpningen av Kartarpur Corridor er et utrolig initiativ fra Pakistan som kan bygge en bro mellom de to landene,” sa Ramesh Singh Arora, styreleder i Pakistan Sikh Council.

Den samme korridoren vil helt sikkert være operativ for Vaisakhi-2020.

Voyage Planners Ser frem til å ha ombord Sikh Yatrees for å være våre klienter, i Sikh Ytras, Sikh Pilgrimage og Besakhi Tour-2020.

KOM OG PLANLEGG EN MINNERLIG FART MED OSS J.

Vai Guru De Jey

Our Most Popular Religious Tours

Following are some of our Top Tours in Pakistan