Voyage Planners tilbyr de beste og luksuriøse Peshawar-turene for venner, familie og grupper. Peshawar er hovedstaden i Khyber-Pukhtunkhuwa og er et sted subkontinent og Sentral-Asia møtes. Det er kanskje den eldste byen i Asia. Ingen andre byer er ganske eldre enn Peshawar. Veggene på basaren er som en amerikansk vill vestfilm tilpasset som et bibelepos.

Peshawar Population

Befolkningen i Peshawar i 1998 var 2.026.851, mens byens årlige vekst er estimert til 3.29% per år. I følge folketellingen i 2017 er befolkningen 1.970.042, og Peshawar regnes som den sjette største byen i Pakistan.

Book Peshawar Tour Now! Need flexibility or a wish list to fulfill!

Contact us today with your requirements and we will customize the perfect Peshawar tour for your needs

Peshawar History:

Peshawar-historien er knyttet til subkontinentets historie. Regionen ble kjent som Purusapura på sanskrit, som betyr “menneskers by”.

Det ble også nevnt i Zend Avesta som Vaekarata, det syvende vakreste stedet på jorden. Den primære storbyen som ble etablert i Peshawar var kjent som Purusapura, hvorfra det nåværende navnet ”Peshawar” er avledet, og det var den vestlige hovedstaden i Gandhara Mahajanapada. I eldgamle tider har Gandhara-staten okkupert dalen Peshawar og de nærliggende områdene.

Den muslimske regjeringen ble først brakt til regionen av tyrkerne, hvis hersker var, Sebuktigin, tok kontroll over Peshawar i 988 e.Kr. Nordvestgrenseprovinsen ble deretter opprettet i 1901. Etter at Pakistan fikk uavhengighet, blir denne regionen en egen provins Pakistan.

Popular Destination

Peshawar besøkssteder er så vakre og attraktive for turistene her er noen av de berømte Peshawar besøksstedene som følger:

PESHAWAR MUSEUM

Inne i den vakre viktorianske bygningen oppbevares en omfattende samling av Gandhara-kunst, du vil ikke kunne finne en slik samling hvor som helst i verden. Dette museet ligger ved Saddar-veien Peshawar.

QILA BALA HISAR

The grand impressive fort was once the place of Afghan Durrani Royals, later the Sikh’s took the command in the 19th century. The look of the fort today is because of the efforts of the Britain’s who took up the challenge to rebuilt it.

KHYBER PASS

Det er et fjellovergang i Nord-Pakistan. Nær grensen til Afghanistan. Det har også vært inngangsporten til Sør-Asia (en del av den gamle silkeveien). Det forbinder de afghanske områdene via torkham. Sikkerhet er den største bekymringen der ute.

ISLAMIC COLLEGE

Dette er en anerkjent akademisk institusjon, den viktorianske arkitekturen og de grønne lokalene er åpne for besøkende, og skissen av denne bygningen er også plassert på 1000 pakistanske rupee-notater, som faktisk forbedrer dens betydning.

Mahabat khan Mosque

Denne moskeen skildrer Mughal-arkitekturen og ser ut til å være det beste eksemplet på 1600-tallet, med sitt utsmykkede interiør og vannreservoaret på gårdsplassen er en fremtredende attraksjon. For å tilrettelegge for besøkende er de private reiselederne også tilgjengelige.

Qissa khawani bazar

Dette stedet er også kjent som “historiefortellergaten“. Reisende pleide å dele historier om eventyr, så navnet Qissa khawani er hentet derfra. , er det fremdeles den livlige markedsgaten kjent for klær, servise, metall, krydder.

Famous Foods in Peshawar

Peshawar Famous Foods-liste er enorm, det er ganske vanskelig å velge det beste stedet, da denne byen bare er full av fantastisk tradisjonell mat. Likevel prøvde vi hardt for å få de beste og viktigste til å besøke. Her er noen av Peshawar Famous Foods steder.

Charsi Tikka

Charsi Tikka er Peshawar berømte matvarer. På Charsi Tikka restaurant ønsker vi hjertelig velkommen våre kunder til mange tjenester der det viktigste er vår høykvalitets og strengt halal mat.

Jalil kabab House

Jalil Kebab House er Peshawar Famous Foods, Dette er et veldig kjent kabab-hus i Peshawar. Restauranten tilbyr også grill- og grillmat. Deres smak er god, og atmosfæren som de gir er attraktiv og fin.

Dumpukht

Dum pukht is Peshawar Famous Foods, Another outstanding dish u must try is dum pukht. Its a mutton dish consists of tomatoes, green chili, and salt cooked on the heat of coal buried under the soil.

Search & Book Best Peshawar Hotels Online

Vi tilbyr de beste prisene og billige hotellene i Peshawar og nærliggende områder.

Rent a Car Booking

Bestill leiebilen din for en perfekt tur til Swat Valley hos oss. Nå kan du reservere og betale for leiebilen din på nettet i henhold til din bekvemmelighet.