Topp 10 nye destinasjoner i Pakistan å besøke i 2020

Pakistan Top 10 Destinations

By: Fahad Khawaja

Må besøke steder i Pakistan 2020

Pakistan kommer tilbake på verdens turismekart med et stort smell. Etter å ha blitt erklært som den beste reisemål for 2020, får Pakistan absolutt mye oppmerksomhet i det internasjonale reisesamfunnet. Så hvis du planlegger å besøke Pakistan i 2020, har vi samlet en liste over de 10 beste destinasjonene du bør besøke mens du er i Pakistan.

Pakistan har mye å tilby når det gjelder topp destinasjoner. Fra deltaet til Indus-elven i sør til de mektige strekningene av Karakorams i nord, er Pakistan et naturland og høyt eventyr. Fjellklatring, fotturer, rafting, villsvinjakt, kamel- og yak-safari, fugletitting og ørretfiske, er noen få aktiviteter som lokker eventyr- og naturelskere til Pakistan.

‘Conde Nast Traveler’, et luksuriøst reisemagasin rettet mot eksklusive turister, har kåret Pakistan som destinasjonen dets redaktører er mest begeistret for i sin årlige liste, ikke bare for 2020, men også for det neste tiåret. Turisttrafikken har hatt en massiv økning på 317% de siste fem årene, over 1,4 millioner internasjonale ankomster har reist innen utgangen av 2019, ifølge estimatene fra World Travel and Tourism Council.

En annen viktig faktor er en ny visumpolitikk, som tilbyr e-visum og visum ved ankomst til turister. Pakistan har også avskaffet behovet for NOC-sertifikater (NOC-sertifikater) for å besøke visse deler av landet. I tillegg til dette omgjør regjeringen også sine hvilehus og palassbygninger til hoteller, og tilbyr mer sjarmerende innkvartering til besøkende. Videre har internasjonale reisebloggere ytterligere promotert Pakistans sak i globale sirkler ved å vise fram den sanne naturen til Pakistan og den utrolige gjestfriheten til lokalbefolkningen. For å feire denne fantastiske bragden har Voyage Planner samlet en 2020 Topp 10 destinasjonsguide for Pakistan Travel. Så, len deg tilbake og planlegg drømmeferien din i Pakistan med våre beste feriepakker.

1. Kumrat Valley – Swat

Kumrat Valley er på første plass i vår beste destinasjonsliste for 2020 i Pakistan. Ligger nær Dir-distriktet i KPK-provinsen og ved siden av Swat-dalen. Kumrat-dalen vil gi deg pusten med sine mange pittoreske steder. Kumrat Valley er en skjult perle, selv om den er populær blant lokale KPK-turister, er den nesten aldri besøkt av internasjonale turister.

Thall, den nærmeste lokale byen ligger omtrent 45 km unna, og er en veldig konservativ lokalitet. Vi vil råde deg til å respektere deres tradisjoner og oppføre seg deretter.

Panjkora-elven er en fantastisk elv omgitt av frodig grønt, som går gjennom hele dalen. Trekanalene i Thall-området er et must-besøk. Videre kan du også nyte fotturer til enten Katora Lake eller Jandrai i Kumrat Valley. Den vakre fossen i Jahaz Banda er et fantastisk syn og bør ikke gå glipp av. Andre populære steder i Kumrat Valley for turister inkluderer Badagoi Pass og Do Kala Chashma.

Du kan komme til Kumrat Valley fra Kalam Valley ved først å ta en delt taxi til Thall og deretter gå mot Kumrat i en jeep. Du kan bo på de flere teltleirene som er tilgjengelige i Kumrat Valley, men sørg for å prute for å få en god avtale. Den beste tiden å besøke Kumrat Valley ville være enten i sommer- eller vårsesongen. Været her er hyggelig om sommeren, men synker lett under 0 grader om vinteren. Sjekk ut våre Kumrat Valley-turer her.

Kumrat Valley Dir Upper
Kumrat Valley Dir Upper

2. Arang Kel – Neelum Valley

Arang Kel er en vakker landsby som ligger i Neelum Valley, Kashmir. Den fikk 2. plass i vår Pakistans toppdestinasjonsliste for 2020. Neelum Valley, 144 km lang fylt med majestetiske furu-, gran- og deodartrær, ligger nord-sør for Muzaffarabad – hovedstaden i Azad Jammu og Kashmir. Den nitti mil lange dalen blir revet fra hverandre av den indigoblå Neelum-elven som renner nedoverbakke for å slå seg sammen i elven Jhelum ved Domail. Distriktet regnes som et knutepunkt for turisme i Azad Kashmir. Det er mange fantastiske steder å besøke i dette ‘Paradise on Earth’. Når det gjelder naturlig skjønnhet og turisme i Kashmir, overgår Neelum-dalen alle andre påstander om overherredømme.

Arang Kel er et gressletter omgitt av fantastiske snødekte fjell og grønn vegetasjon, vi garanterer en surrealistisk opplevelse. Turister liker ofte fotturer og fotturer i dette området, du kan også bruke stolheiser for å komme deg til andre omkringliggende områder. Vi anbefaler på det sterkeste å overnatte i Arang Kel for å få en virkelig fantastisk opplevelse, om natten blir du forelsket i nattehimmelen full av glitrende stjerner. Du vil virkelig føle deg i fred her. Byen er hjemsted for den innfødte Kashmir-kulturen og kulturrik. Kel Bazaar er kjent for sine kashmiriske håndverk og kjoler.

Det finnes forskjellige gjestehus og leirer i Arang Kel, om enn av moderat standard. Du kan komme til Neelum Valley to tilnærminger til dalen. Den første tilnærmingen er fra Muzaffarabad og er 88 km lang gjennom Neelum Road. Hele dalen er tilgjengelig via veier som krysser Neelum-dalen langs Neelum-elven. Den andre tilnærmingen er fra Kaghan Valley, dette knytter seg til det på to punkter. Nuri Nari Hali (Pass) og Ratti Gali og mange mindre passeringer.

Distrikts værforhold forblir behagelige om sommeren, men harde og snøhvit om vinteren. Om vinteren er det et gjennomsnittlig snøfall på over 3 fot. Det er best å besøke Arang Kel i løpet av sommeren eller våren.

arang kel neelum valley pakistan 1
Arang Kel – Neelum Valley

3. Mohenjo-Daro

Hvis du er en person som elsker historie og arkeologi, vil du ikke gå glipp av Mohenjo-Daro, et topp turistmål i Pakistan. Mohenjo-Daro er et arkeologisk sted med restene av Indus Valley Civilization i Sindh, og dateres tilbake til 2500 f.Kr. Mohinjo Daro ligger på 3. plass på vår toppdestinasjonsliste for 2020 i Pakistan.

En gang en av de største bosetningene i Indus Valley Civilization, bestående av vannforvaltningssystemer og avansert byplanlegging. Indus Valley Civilization ble gjenoppdaget på 1920-tallet, hvoretter arkeologisk arbeid ble startet.

I 1980 erklærte UNESCO Mohenjo-Daro som et verdensarvsted. Mens du utforsker den 5000 år gamle byen, vil du bli fascinert av å se den buddhistiske stupaen, Den store salen og arkeologimuseet. Turistguider er lett tilgjengelige her for å gjøre det lettere for deg. Når du går nedover gatene i Mohenjo-Daro, vil du definitivt føle deg som en borger av Indus Valley Civilization.

Denne Indus Valley-sivilisasjonen kan besøkes gjennom Karachi ved å ta en times flytur eller ved å ta en offentlig buss fra hvilken som helst større by i Sindh. Først må du komme til Larkana, og deretter ta en annen buss til Mohenjo-Daro. Det er best å besøke Mohenjo-Daro i de kjøligere vintermånedene (oktober til mars), da ekstrem varme i sommermånedene kan være ganske farlig.

Remains tower Mohenjo daro province Pakistan Sindh
Mohenjo-Daro

4. Kalam Valley

Kalam Valley er på 4. plass i vår toppdestinasjonsliste for 2020. Swat-dalen i Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen i Pakistan er hjemsted for noen av de mest ekstraordinære og topp turist- og fritidsdestinasjonene. Fra trekking til fiske og båtliv, tilbyr denne dalen massevis av muligheter for turistene. Med sine brølende elver, fossefall, kronglete bekker, breforede innsjøer og tykke furuskoger, er den vakre dalen Swat populært kjent som Østens Sveits. Kalam Valley har frodige bekker og elver, frodige grønne enger, spennende topper og bresjer som er himmelske for enhver turist. Om vinteren endrer den hvite snøen hele dalen til en tilstand av paradis. 

Swat valley i Khyber-Pakhtunkhwa-provinsen i Pakistan er hjemsted for noen av de mest ekstraordinære og topp turist- og fritidsdestinasjonene. Fra trekking til fiske og båtliv, tilbyr denne dalen massevis av muligheter for turistene. Med sine brølende elver, fossefall, kronglete bekker, breforede innsjøer og tykke furuskoger, er den vakre dalen Swat populært kjent som Østens Sveits. Kalam Valley har frodige bekker og elver, frodige grønne enger, spennende topper og bresjer som er himmelske for enhver turist. Om vinteren endrer den hvite snøen hele dalen til en tilstand av paradis.

Enten du er et nygift par, en konsernsjef eller noen som ønsker å ta med familien din på en minneverdig tur, er Kalam Valley stedet å gå i 2020. Du kan velge å gå på tur i Kalam Valley langs Kandor eller Spinkhor Lake eller besøk Kalam Forest og Deasan Meadows. Vi anbefaler på det sterkeste å prøve den lokale ørretfisken, en populær delikatesse blant turister. Du kan velge å enten utforske området selv eller bli ledsaget av en reiseleder. Det er mange ting å se i Kalam Valley, så sørg for å ta deg god tid og nyte naturen.

Vanlige flyreiser er tilgjengelige fra Islamabad til Swat, alternativt kan du også kjøre hit fra Peshawar eller Islamabad. Det er flere gode hoteller i området sammen med mange andre turistfasiliteter. Den beste tiden å besøke i Kalam Valley er fra juni til september. Om sommeren er været behagelig og ganske varmt med regelmessig nedbør. Klikk her for å se våre fantastiske Swat Valley-turer.

5. Chitral

Chitral er et must-besøk reisemål i 2020. Vi har plassert Chitral på 5. plass i vår Toppdestinasjonsliste for 2020 i Pakistan. Det er en skjult perle kjent for høye fjell, brølende elver og spektakulære fossefall. Chitral ligger i fjellkjeden Hindu-Kush i Nordvest-Pakistan. Det er gitt med kulturelt og etnisk mangfold, og er et av de mest elskede turistmålene i landet som er fullpakket med en kulturell berikende opplevelse.

Å stå på ca 25.000 fot Tirich Mir er en av de høyeste fjellkjedene i Hindu-Kush fjellkjeden, og du kan rett og slett ikke gå glipp av de fascinerende solnedgangene her. Det er flere hoteller som sørger for at du får en fascinerende utsikt over Tirich Mir. Chitral Museum er innbegrepet av kulturell bevaring og viser ut kulturarven i området. Den er delt inn i to forskjellige seksjoner, det etnologiske galleriet og den arkeologiske og Kalash-dalen. Museet huser gjenstander fra det 12. århundre sammen med andre gjenstander som feirer arven til ‘Kalash’-folket.

Videre er Shandur Polo Ground nær Chitral Valley verdensberømt for sin årlige ‘Shandur Polo Festival’ som arrangeres i juli. Det er en fantastisk opplevelse for mennesker i alle aldre. Et annet populært turiststed i Chitral er Kalash Valley. Kjent for urfolk, fascinerende festivaler og spektakulære severdigheter. Bumburet Valley er en kilde til attraksjon for pakistanske og internasjonale turister. Chitral er et fristed for naturlig skjønnhet og et perfekt feriested.

Du kan komme til Chitral med fly fra Islamabad. På den annen side, hvis du foretrekker å ta en biltur, kan du enten nå via Dir fra Peshawar eller Swat, alternativt er en 10 timers biltur fra Islamabad også et alternativ. Den beste tiden å besøke Chitral er enten fra mars til mai eller fra september til november. Somrene er behagelig varme uten noen gang å bli for varme, mens vintrene er ekstremt kalde; lengre perioder med temperaturer under null er ikke uvanlig. Sjekk ut våre spennende Chitral-turer her.

Kalash of Birir Valley Coniferous Forest
Kalash of Birir Valley Coniferous Forest

6. Bahawalpur

Bahawalpur er en by med rik kulturarv og kultur som dateres tilbake til begynnelsen av det 18. og 19. århundre. Sitter stolt på # 6 i vår toppdestinasjonsliste for 2020 i Pakistan. Bahawalpur sies å være den 12. største byen i Pakistan og ligger i Punjab. Det ble anerkjent som hovedstaden i en fyrstelig stat etter at Durrani-imperiet falt. Bahawalpur by har historisk vært hjembyen og knutepunktet til forskjellige Nawabs og herskere i sin tid. Å være hjemsted for mange konger gjennom Bahahalpur er en viktig attraksjon for turister, historikere og arkeologer.

Selve byens beliggenhet har historisk betydning, siden den ligger i nærheten av den historiske og gamle byen Uch, og er også nær Harappa, som begge pleide å være et høyborg for henholdsvis Delhi Sultanate og Indus Valley Civilization. Byen kan også skryte av en av de få få naturlige safariparkene som finnes i Pakistan, Lal Suhanra nasjonalpark.

Noor Mahal er et storslått palass bygget for å ligne italienske Chateaus, det er delvis åpent for publikum og ofte brukt som et statsgjestehus. Andre lignende palasser inkluderer Gulzar Mahal, Shimla Khoti og Darbar Mahal. Derawar Fort ligger i Cholistan-ørkenen, 130 km sør for byen, det er det eneste fortet med et permanent vannhull som indikerer at det er fra tidsperioden til Indus Valley Civilization. Den ble opprinnelig bygget på 800-tallet og ble ombygd til sin nåværende form i 1732. Fortet gir et imponerende blikk på arven og kulturen i Cholistan-ørkenen.

Andre interessante steder i Bahawalpur inkluderer Abbasi-moskeen og gravene til Channen Peer, Tomb Yazman og Mausoleene til Haugha Sahib er noen av de viktigste. Du kan komme til Bahawalpur enten på vei eller ved å ta en direkte flytur fra hvilken som helst større by. Været er ideelt mellom januar og april for å reise rundt i byen. Sjekk ut de spennende byturene våre i Bahawalpur her.

noor mahal 4213703 1920
Noor Mahal Bahawalpur

7. Ziarat – Quetta

Ziarat er et voksende turistmål, som ligger i Balochistan. Rundt 130 km fra Quetta er Ziarat et feriested som er omgitt av den nest største enebærskogen i verden. Det sies at noen av enebærtrærne er mer enn 5000 år gamle. Ordet Ziarat betyr bokstavelig talt ‘helligdom’, dalen heter så på grunn av Kharwari Baba, en lokal religiøs helgen som antas å ha blitt begravet i dalen. Helligdommen ligger 10 km fra Ziarat. Lokalbefolkningen er etnisk mangfoldig, som Pathans, Baluchis og Brahuis. Ziarat vinner mye popularitet blant lokale og internasjonale turister på grunn av forbedret sikkerhetssituasjon og ligger på 7. plass i våre toppdestinasjoner i Pakistan i 2020.

Fotturer og fotturer er populære turistaktiviteter i Ziarat og Juniper Valley. ‘Chashma Walk’ er en dyp kløft omgitt av åser og en flat landstrekning perfekt for fredelige turer rett ved siden av moderens natur. En annen populær turistattraksjon er Prospect Point, som ligger 2713 meter over havet, en gang på toppen med vinden som plystrer gjennom skogen, kan man se hele dalen i sin skjønnhet.

Zindra er et annet fantastisk syn som ligger bare 14 km fra Ziarat. Om vinteren kan du oppleve synet av snødekte fjell. Det er et dusin kløfter rundt Ziarat som er laget av naturlig kildevann som faller gjennom smale fjellåpninger, de berømte inkluderer Chutair Tangi, Khan Tangi og Kawas Tangi. Kløftene ligger langs veien til Ziarat. Videre tilbrakte Quaid e Azam Muhammad Ali Jinnah de siste dagene av sitt liv i Ziarat. Quaid’s residence er laget av tre og stein og viser den vestlige arkitekturen fra det 19. århundre.

Turistsesongen er året rundt, spesielt mellom mai og oktober. Det er ganske kult om sommeren og mottar mye snøfall om vinteren. Det anbefales lette ullklær om sommeren og tunge for vinteren. Ziarat ligger en 3-timers kjøretur fra Quetta, med buss- og taxibiler som begge er tilgjengelige for turister.

hanna lake snow quetta pakistan
Ziarat- Quetta

8. Thatta – Sindh

På # 8-plassering i våre toppdestinasjoner å besøke i Pakistan i 2020, er en veldig historisk og unik by Thatta. Thatta er en gammel by i Indus-deltaet. Byen ligger omtrent 100 km fra Karachi. Det hadde stor betydning i historien, og i dag er det kjent for sine arkeologiske steder og århundrer gamle monumenter, som er flotte turistattraksjoner. Thatta kan være stedet for eldgamle Patala, hovedhavnen på Indus i tiden av Alexander den store invasjonen. I løpet av 1500-tallet var Thatta hovedstaden i Sammā-dynastiet i Nedre Sindh. Denne historiske byen er et stort antall monumenter oppført på UNESCOs verdensarvsteder.

Makli Hills er hjemmet til den største kirkegården i verden og er et UNESCOs verdensarvliste. Stedet er populært kjent som Makli kirkegård eller stillhetens by. Kirkegården er spredt over et område på ca 16 km og sies å være hvilestedet for mer enn en million mennesker, inkludert forskjellige adelsmenn, helgener, forskere i forskjellige epoker. Denne nekropolen har en unik stil av gravene, som er laget av murstein eller stein. Helgenes graver er preget med vers fra den hellige Koranen, mens krigens graver har utskjæringer av våpen som dolk og sverd.

En av de beste attraksjonene i Thatta er Shahjahan-moskeen. Bygget mellom 1644-47, tok Mughal-keiser Shahjahan en spesiell interesse for konstruksjonen. Denne mughal og islamske arkitektoniske moskeen er unik med kuppeldesign som får lyd til å sirkulere overalt uten høyttalere. UNESCO inkluderte det også i listen over nasjonalarv i år 1993.

Et annet viktig turistmål i Thatta er Keenjhar Lake, som er omtrent 24 kilometer lang og flyter parallelt med Indus-elven. Shahi Bazaar of Thatta er en kilometer lang bakgate som huser hundrevis av butikker og er kjent for Sindhi håndverk og suvenirer

Thatta ligger på National Highway og kan nås fra alle større byer. I tillegg er det buss tilgjengelig hele dagen fra Karachi og Hyderabad.

Thatta – Sindh
Thatta – Sindh

9. Kund Malir – Hingol National Park

Hingol nasjonalpark er Pakistans største nasjonalpark og inneholder en rekke topografiske trekk og habitater. Ligger i provinsen Balochistan i det sørvestlige Pakistan, er det omtrent 190 km fra Karachi og kan nås gjennom Makran-kysten. Kysten strekker seg omtrent en 1000 kilometer langs Omanbukten, med sjøbredder som er tilgjengelige ved hjelp av den lange Makran Coastal Highway, som begynner fra Karachi i Sindh, og slutter i Gwadar. Med mange mennesker som besøker Hingol nasjonalpark, har Kund Malir funnet et sted på våre topp 10 destinasjoner å besøke i Pakistan i 2020.

Hingol nasjonalpark dekker et område på 6100 kvadratkilometer og er spredt over tre distrikter. Kund Malir Beach er en av de fremvoksende turiststedene i Balochistan og ligger omtrent 150 km fra Makran Highway og er en del av Hingol National Park.

Kund Malir er et beroligende og rolig sted fylt med urørt naturlig skjønnhet og blir ofte referert til som “Golden Beach”. Det blå havet og de gule sanddynene vil la deg fascinere i en tilstand av ro. Nasjonalparken er et sted fylt med dyreliv, gjørmevulkaner, robuste fjellformasjoner og viktigst av alt den mest varierte samlingen av dyreliv. Det er flere unike fjellformasjoner som også ligner “The Egyptian Sphynx”. Hingol nasjonalpark kan betraktes som “Yellowstone nasjonalpark” i Sør-Asia, med uovertruffen naturlig mangfold.

Hvis du er interessert i naturfotografering, er Hingol stedet for deg. Hingol er kjent for å støtte truede virvelløse dyr i tillegg til en rekke truede fuglearter. Parken er et utmerket habitat for ville dyr, inkludert de berømte steinbukkene, Chinkara, Sindh Leopard og den indiske Pangolin og andre trekkfugler.

Vi anbefaler å ta en 4-timers biltur fra Karachi til Kund Malir gjennom Makran Coastal Highway, slik at du kan nyte skjønnheten i Balochistan på sitt beste. Vinteren er bare et par måneder unna, og er den beste sesongen for å dra til Hingol nasjonalpark og Kund Malir-stranden.

Princes Of Hope
Princes Of Hope

10 : Kartar Pur & Nankana Sahib

Sikhisme er verdens femte største religion. Det er en monoteistisk tro som forkynner eksistensen av bare én Gud og lærer idealer som kan være allment akseptert i dag og i fremtiden. Å være Pakistan som geostrategisk stat er også viktig for religiøs turisme, spesielt med hensyn til verdens femte religion, sikhisme. Sikh Religion ble grunnlagt og blomstret deretter i Punjab i underkontinentet, som nå er den største delen av det nåværende Pakistan.

Nankana Sahib ble etablert på 1490-tallet av første Sikh Guru, Guru Nanak Dev-Ji, Punjab, Pakistan. Nankana Sahib er en by og hovedstad i Nankana Sahib-distriktet i Punjab-provinsen i Pakistan. Den er oppkalt etter den første sikuen, Guru Nanak, som ble født i byen og først begynte å forkynne her.

Kartar pur Sahib ble etablert i 1521 av den første sikhguruen, Guru Nanak Dev-Ji, nær elven Ravi, Narowal og Punjab, Pakistan. Gurdwara Durbar Sahib Kartar pur, også kalt Kartar pur Sahib, er en Gurdwara i Kartar pur, Shakargarh og Narowal District, Pakistan. Den er bygget på det historiske stedet der Guru Nanak bosatte seg og samlet Sikh-kommunen etter hans misjonsreiser.

Pakistan innviet nylig verdens største Gurdawara ved Kartar-Pur-korridoren, og Yatri fra Pakistan og India har visumfri innreise for å besøke den hellige helligdommen. Rundt 5000 Yatrees daglig får besøke Kartar pur Sahib visumfritt.

Målet med religiøs turisme er ikke bare penger og økonomi-akselerasjon, men å fremme det myke bildet av Pakistan ved å muliggjøre trygg reise til Yatrees under Yatra og Pilgrimage. Man kan si at det er en reise med kjærlighet, fred og interreligiøs harmoni! Voyage Planners har planlagt en flott Sikh Yatra og kulturell tur i Pakistan for våre gjester fra hele verden.

Nankana Sahib
Nankana Sahib


Med vår dypt forankrede destinasjonskunnskap og utførelse av turer, gir Voyage Planners en minneverdig opplevelse å utforske den uberørte majestetiske skjønnheten i Pakistan. Vår kundefokuserte tilnærming gir tilpassede opplevelser som kan oppfylle feriedrømmene slik du ser for deg. Vi er et registrert privat aksjeselskap og autorisert turoperatør over hele landet i Pakistan. Så fortsett og planlegg reisen din med oss, du vil være i trygge hender !!!

Klikk her for å sjekke ut våre forskjellige reisepakker i Pakistan og bestille din drømmeferie i dag!

Sjekk ut våre Rent-a-Car-tjenester her

Vil du søke om et pakistansk visum, klikk her.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply