Bahawalpur – Punjab Pakistan

Bahawalpur is said to be the 12th largest city of Pakistan and is situated in Punjab. It was recognized as the capital of a princely state after the Durrani Empire declined. This princely state was founded by Nawab Muhammad Bahawal Khan-II in the early nineteenth century. Later on, Bahawalpur was also given the status of a province. Bahawalpur city has been historically the hometown and hub of various different Nawabs and rulers of their times. In the United India, Bahawalpur was called the Rajputana State which is now Rajhistan in India.

Book Bahawalpur Tour Now! Need flexibility or a wish list to fulfill!

Contact us today with your requirements and we will customize the perfect Bahawalpur tour for your needs

Byen er kjent for sine mange berømte palasser som inkluderer lignende av Noor Mahal, Darbar Mahal Sadiq Ghar Palace, samt noen mer eldgamle fort av Derawar som ligger i Cholistan-ørkenen og grenser til India. Selve byens beliggenhet har historisk betydning da den ligger nær den historiske og gamle byen Uch, samt nær Harappa, som begge pleide å være et høyborg for henholdsvis Delhi Sultanate og Indus Valley Civilization. Bahawalpur-byen kan også skryte av en av de få få naturlige safariparkene som finnes i Pakistan, Lal Suhanra nasjonalpark.

Bahawalpur har vært hjemmet til de fleste kongene og Nawabs, så det er en viktig attraksjon for turister, historikere og arkeologer. Disse kongene bygde palasser for seg selv som er en viktig årsak til turistattraksjon. En stor del av Bahawalpur består av Cholistan-ørkenen, dvs. rundt 15000 km2. Det ligger øst for byen og strekker seg ut i den indiske Thar-ørkenen.

Derawar Fort var det eneste fortet med et permanent vannhull som indikerer at det er fra tidsperioden til Indus Valley Civilization. På grunn av mindre nedbør på den tiden ble underjordiske brønner laget for å maksimere dyrking i området. Vannet ble trukket opp av kameler. Og for å beskytte disse kamelruter ble det bygd tre rader med forter fra Phulra til Lera, fra Rukhanpur til Islamgarh og fra Bilcaner til Kapoo. Noen av disse fortene ble bygget i 1000 f.Kr. med vegger av gipsblokker og gjørme og har blitt ødelagt og gjenoppbygd mange ganger.

Andre antikviteter inkluderer et fort som heter Munde Shahid, som ligger i en avstand 50 km fra Bahawalpur og Marot Fort. Marot Fort er kjent for et sted utenfor det som heter ‘Baithak Mola Ali’

Videre er det en rekke palasser i byen, som lokalt kalles Mahals. Noen av de berømte inkluderer Noor Mahal, Gulzar Mahal, Shimla Khoti og Darbar Mahal. En av de eldste portene kalt Farid Gate forblir også intakt og ligger nå midt i et veldig travelt marked. Denne porten var den eneste veien som dens herskere kom inn i byen.

Også Bahawalpur Museum og Bahawalpur Library er hjemmet til en bred samling av medaljer, frimerker, mynter fra den tidligere staten. De inkluderer også manuskripter, treskjæringer, kamelhudmalerier og steinutskjæringer fra islamske og pre-islamske epoker.

Noen av de mest fremtredende lederne er gravlagt i denne byen, og mausoleer er bygget for å hedre dem. Gravene til Channen Peer, Tomb Yazman og Mausoleene til Haugha Sahib er noen av de viktigste.

800px BahawalpurMontage

Bahawalpur Famous Places

Bahawalpur berømte steder å besøke.

Noor Mahal

Derawar Fort

Abbasi Masjid

Overnatting i Bahawalpur: Hoteller og leirer

Det er rikelig med teltleirer i dalen i løpet av sesongen, og generelt tilbyr lignende fasiliteter til lignende priser. I slutten av september (utenfor sesongen) kan teltleirene fortsatt stå. Siden området ikke er avansert, er hotell i normal kategori Hoteller med rimelige priser og tilstand.

Rent a Car Booking

Bestill leiebilen din for en perfekt tur til Swat Valley hos oss. Nå kan du reservere og betale for leiebilen din på nettet i henhold til din bekvemmelighet.